fbpx

Splošni pogoji poslovanja possible.si

Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta www.possible.si so sestavljeni v skladu z  Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot- UPB2) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e- poslovanje. S pogoji poslovanja vam skušamo olajšati nakup in povečati vaše zadovoljstvo ob uporabi izdelkov. 

Prodajni pogoji določajo pravice in obveznosti kupcev pri naročanju izdelkov, ki so na voljo na spletni strani www.possible.si, ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Z uporabo spletne strani www.possible.si uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. V primeru, da se s temi splošnimi pogoji ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletne strani.

Preberite si splošne pogoje in našo politiko zasebnosti, katera se nanaša na vašo zasebnost in osebne podatke.

Ponudnik storitev na spletni strani possible.si je podjetje Center Possible, Mateja Possible s.p., Ulica Milana Majcna 8, 1000 Ljubljana.

Avtorske pravice

Na podlagi Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) je Center Possible, Mateja Possible s.p., (v nadaljevanju »podjetje«) nosilec materialnih avtorskih pravic nad vsebinami v najširšem pomenu (besedila, fotografije, skice, avdio – video posnetki) objavljenimi na spletnem mestu www.possible.si. Prepovedano je vsakršno kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje in kakršnokoli razširjanje v komercialne namene, brez pisnega dovoljenja podjetja.

Z zakonom (ZASP, členi 48, 49, 51) je z izjemo dovoljeno reproduciranje avtorskega dela na podlagi pravice javnosti do obveščenosti, v izobraževalne namene ter za ponazoritev, soočenje in napotitev v citatni obliki, vendar je pri tem obvezno navesti vir in avtorstvo dela. Po 50. členu ZASP-a sta dovoljena tudi uporaba in reproduciranje avtorskega dela za zasebno, nekomercialno rabo.


Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, je z zapisom zaščitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic je ponudnik Mateja Possible s.p..

Spletna trgovina

 • Uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave: www.possible.si
 • Zapisani splošni pogoji so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem- kupoprodajna pogodba.
 • Z registracijo na spletni strani ali z naročilom preko spletne trgovine, uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje.
 • Za nakup v spletni trgovini se uporabnik mora registrirati.
 • Informacije, ki jih najdete v spletni trgovini (opis izdelkov, fotografije), so približne. Pridružujemo si pravice do manjših sprememb v opisu izdelka, brez obveznosti obveščanja uporabnika.
 • Ponudbe na strani so količinsko in časovno omejene.
 • Količine objavljenih zalog na spletni strani so informativne in se lahko spremenijo brez obvestila.

Cene

Cene na spletni strani vsebujejo DDV (22%).
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
V primeru akcijskih cen, le ta velja za točno navedeno storitev, ki ste jo prvotno naročili tisti trenutek določene akcije.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Popustne kode in ponudbe:
Koda za popust oz. promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine possible.si. Aktivno kodo najdete na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih daril do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.

Če je izdelek ali storitev znižana, se popust avtomatsko obračuna v vaši košarici.
Če ob nakupu tečaja prejmete izdelek ali tečaj gratis, se vam le ta avtomatsko doda v vašo spletno učilnico. O tem ste obveščeni tudi po vaši e-pošti.
Če želite na že znižan izdelek unovčiti tudi kodo popusta v odstotkih (%). Le te kode ne bo sprejelo. Saj se procentualni popusti med seboj ne seštevajo.

Uporaba kode za popust:
• Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
• Na zaključku blagajne v okence ”Koda kupona” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”Unovči kupon”.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kode za popust, se vrednost koda za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
• Procentualne kode za popust se med seboj ne seštevajo!

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
• Po predračunu; Ob naročilu izstavimo predračun in ko je le ta poravnan odpošljemo artikle oz. omogočimo dostop do spletnih produktov.
• Neposredno s kreditno kartco.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

*PLAČILO PO PREDRAČUNU – Podatki za nakazilo:
CENTER POSSIBLE, izobraževanja in športne masaže, Mateja Possible s.p.
Ulica Milana Majcna 8, 1000 Ljubljana
TRR: IBAN SI56 0201 0282 2137 948, Odprt pri NLB d.d.
Sklic: SI00 (+ ID naročila)
BIC, SWIFT KODA BANKE: LJBASI2X
Pri naročilu po predračunu velja, da so naročeni artikli rezervirani za vas 5 delovnih dni. Po petih delovnih dneh se naročilo prekliče in se smatra, da je kupec od nakupa odstopil.

Narava transakcije

Z oddajo naročila preko strani se strinjate, da ste FIZIČNA ali PRAVNA oseba, da kupujete izdelke za lastno uporabo. Obenem se uporabnik zaveda in strinja, da gre za naročilo z nakupom. Pravne osebe nas lahko kontaktirajo preko email naslova info@possible.si. 

O vseh podatkih o vašem spletnem naročilu boste obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate na info@possible.si.

Dostop do spletne učilnice

Dostop prejmete TAKOJ po direktnem plačilu in v roku 24h, ko plačilo izvršite preko predračuna.
Do tečaja dostopaš z ustvarjenim uporabniškim imenom in geslom (ustvarili ste si ju ob nakupu tečaja), s katerim se vpišete v spletno učilnico in tako dostopate do gradiva (klik zgoraj desno za spletno učilnico).

Odstop od pogodbe, menjava in vračilo izdelkov

 1. odstavek 43. d člena ZVPot določa, da v kolikor je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne (izroči podjetju ali osebi), se mu kupnina v celoti povrne nazaj, pod pogojem, da je pregledal manj kot 1/3 vsebine, še ni prejel certifikata za tečaj, ki ga vrača in tečaj vrača v roku sedmih dni po opravljenem vplačilu tečaja. Za vračilu kupnine je potrebno predložiti tudi račun.

V primeru odstopa od pogodbe mora podjetje v 14 dneh po prejemu blaga vrniti vsa prejeta plačila, ki so bila potrošniku zaračunana ob sklenitvi pogodbe (oddaji naročila). Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik. Vračila se ne vračajo gotovinsko.

Ocene, mnenja in priporočila

 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • Mateja Possible s.p. omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Mateja Possible s.p. pregleda.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Mateja Possible s.p. dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Mateja Possible s.p. ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Mateja Possible s.p.

Izključitev odgovornosti

Ponudnik ne zagotavlja točnosti, pravilnosti vsebine objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljene vsebine.

Podjetje odgovarja za celotno vsebino besedil in fotografij, objavljenih na naši spletni strani.

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne izgube, škode ali stroškov (škoda), ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja delovanja spletne trgovine.

Mateja Possible s.p. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da Mateja Possible s.p. v spletni trgovini ne uspe popraviti podatkov. V takem primeru bomo kupca obvestili o eventualnih spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Piškotki 

– pravna podlaga : spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012), ki je začel veljati v začetku 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

 kaj so piškotki? Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

– zakaj se uporabljajo? Piškotki služijo prilagajanju spletnih vsebin po uporabnikovih željah in optimizaciji uporabe spletne strani. Služijo tudi pri pripravi anonimnih statističnih podatkov, ki nam pomagajo razumeti uporabnikovo uporabo spletne strani in pripomorejo k izboljšavi vsebine spletne strani brez osebnega izpostavljanja uporabnika.

– shranjevanje piškotkov : piškotki se lahko shranijo različno dolgo.

– začasni ali sejni piškotki na vaši napravi ostanejo do odjave iz spletnega brskalnika, nato se izbrišejo.

– trajni ali shranjeni piškotki na vaši napravi ostanejo tekom celotnega časovnega intervala, ki je določen v parametrih piškotka, ali dokler je uporabnik lastnoročno ne izbriše.

 vrste piškotkov : nujno potrebni piškotki (ti omogočajo uporabo nujnih komponent za pravilno delovanje spletne strani), izvedbeni piškotki (ti piškotki zbirajo podatke o načinu o načinu uporabe spletne  z namenom izboljšanja delovanja spletne strani. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi omogočile identifikacijo uporabnika), funkcionalni piškotki (ti piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše izbrane možnosti (vaše uporabniško ime, regijo) in uporabniku zagotavljajo naprednejše in bolj personalizirane funkcije. Ti piškotki omogočajo sledenje vaši dejavnosti na spletni strani), ciljni in oglasni piškotki (te piškotke najpogosteje uporabljajo tretje strani (oglaševalska in družabna omrežja) z namenom prikazovanja ciljnih oglasov in merjenja učinkovitosti oglasov).

– upravljanje piškotkov : piškotke lahko nadzirate in upravljate v nastavitvah spletnega brskalniki, ki ga uporabljate. Uporabnik se sam odloči, ali dovoli shranjevanje piškotkov na svojem računalniku, piškotke pa lahko kadarkoli odstrani, če so piškotki omogočeni. Za navodila, kako upravljati piškotke, se obrnite na navodila vašega brskalnika.

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na naše predstavnike varovanja zasebnosti .

Center Possible, Mateja Possible s.p., Ulica Milana Majcna 8, 1000 Ljubljana.

Email : info@possible.si

Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom spletne strani www.possible.si.

Pravo

Pritožbe in spori

Mateja Possible s.p., spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Mateja Possible s.p., se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s podajalcem Mateja Possible s.p., lahko poveže s telefonsko številko +386 (0)40533117 ali po elektronski pošti na info@possible.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@possible.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Mateja Possible s.p., se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Mateja Possible s.p. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Sloveniji.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje Mateja Possible s.p. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Za morebitno reševanje sporov se lahko obrnete tudi na platformo za spletno reševanje sporov. Platformo SPRS najdete na povezavi: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Neveljavnost kateregakoli splošnega pogoja ne povzroča neveljavnosti drugih pogojev.

Splošni pogoji pričnejo veljati z dnem: 10.09.2021.

Shopping Cart